SKŁADNIKI:
- duża pierś z kurczaka
- puszka kukurydzy
- ok.7 ogórków kiszonych (zależy od wielkości)
- kapusta pekińska
- średnia cebula
- 1-2 pomidory
- przyprawa GYROS lub nasze ulubione przyprawy (ja dałam
paprykę słodką, ostrą, oregano, zioła prowansalskie, pieprz)
- kubek małego jogurtu naturalnego
- 3 ząbki czosnku
- dwie łyżki koncentratu pomidorowego
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami i smażymy
na rozgrzanej patelni, aż będzie dobry. Ja na patelnię zamiast oleju wlewam
trochę wody- są sprzymierzeńcy i wrogowie- my popieramy :) Kiedy kurczak ostygnie
wykładamy go na dno miski. Cebulę kroimy w kostkę i wykładamy na kurczaka.
Koncentrat przyprawiamy pieprzem, a następie polewamy nim kurczaka z cebulą.
Następnie wykładamy pokrojone w kostkę ogórki, potem kukurydzę i pokrojonego w
kostkę pomidora. Jogurt przyprawiamy drobno posiekanym czosnkiem i dokładnie
mieszamy. Powstałym „sosem” polewamy całość dania, a na sam wierzch wykładamy poszatkowaną
kapustę pekińską. Wstawiamy do lodówki lub jemy od razu :)
SMACZNEGO! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz