SKŁADNIKI:
- 1,5 szkl. musu jabłkowego gęstego (ok.4 jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w ćwiartki. W garnku podgrzać wodę i stopniowo wrzucać jabłka. Gotować na wolnym ogniu około 30 minut, aż puszczą sok i zmiękną)
- 1 jajko
- 1 łyżeczka aromatu migdałowego
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki oleju
- 1 szkl. otrębów pszennych
- 1 szkl. płatków owsianych
- bakalie (suszona żurawina, rodzynki, suszona śliwka,
migdały)
- ½ łyżeczki cynamonu
WYKONANIE:
W jednej misce mieszamy wszystkie składniki sypkie (otręby,
płatki owsiane, bakalie, cynamon). Do drugiej miski dodajemy mus jabłkowy,
miód, olej, jajko i aromat- mieszamy. Zawartość drugiej miski dodajemy do
pierwszej, dokładnie mieszamy. Jeśli ciasto jest za rzadkie dodajemy trochę
otrębów. Z ciasta formujemy kuleczki lub płaskie ciasteczka. Pieczemy w
temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz